Broei

Sinds januari 2003 worden er op ons bedrijf tulpen gebroeid op water. Wij gebruiken net als de meeste waterbroeiers in Nederland de prik-tray van bulbfust.
Voor de broei in de kas gebruiken wij het easy-carrier systeem van Smit Constructie. Hierbij wordt gewerkt met zeer onderhoudsvriendelijk en lichtgewicht aluminium roltafels en rekken. De tafels zijn onbeperkt verplaatsbaar en de prikbakken staan zonder buitenbak op de rekken waardoor er een veel betere benutting van de kasruimte is.
Tijdens de Creilerflora van 6 t/m 9 februari 2003 hadden wij een open dag op ons bedrijf en naar aanleiding hiervan heeft er een artikel over het bedrijf gestaan in Bloembollenvisie van 6 februari 2003 waarin meer info staat over ons bedrijf.

Voor het komende seizoen gaan wij 2.000.000 stelen broeien in ongeveer 20 cultivars. De meeste bollen hiervoor zijn afkomstig uit eigen kwekerij en ongeveer 25 % is aangekocht.

Bijna alle afgebroeide bollen worden bewaard om hiermee sterke en gezonde partijen plantgoed op te bouwen.

Om in december te kunnen broeien wordt een deel van de bollen geteeld in Frankrijk en om het gat tussen de Nederlandse en Franse bollen te kunnen opvullen wordt nog een deel in de buurt onder plastic geteeld.

Alle bloemen worden afgezet via bloemenveiling VBA aalsmeer.